Försäkringar


Är du med i Seko och har kollektivavtal på din arbetsplats är du försäkrad både på jobbet och på fritiden. I medlemskapet ingår bland annat en fritidsförsäkring och inkomstförsäkring. Andra försäkringar som erbjuds till låg premie är hemförsäkring och juristförsäkring.


Genom kollektivavtalet på din arbetsplats har du vanligtvis försäkringar som tar hand om dig om du råkar ut för något men också när du går i pension.

Om du dessutom är med i facket (och Sekos a-kassa) ingår bland annat inkomstförsäkring i ditt medlemskap. Inkomstförsäkringen finns om du blir arbetslös.

Som medlem har du också en juristförsäkring till en förmånlig premie.
Juristförsäkringen kan du välja bort om du vill.

Läs mer om vilka försäkringar som ingår i medlemskapet här till vänster. Har du några frågor om försäkringar ska du kontakta ditt lokala fackliga ombud på din klubb eller kontakta din region. Du är också välkommen att höra av dig till sekodirekt@seko.se.

Du kan också kontakta Folksam eller ringa Folksams servicetelefon 0771-950 950.

Vill du veta mer om dina kollektivavtalade försäkringar kan du kontakta AFA Försäkring eller ringa  AFAs kundcenter, 0771-880 099.

Medlemsförsäkringar Seko

Som medlem i Seko får du ett erbjudande som tagits fram i samarbete mellan Folksam och ditt förbund. Köp försäkringarna du behöver till ett extra förmånligt medlemspris.

Alla behöver en jurist förr eller senare

Den 1 november 2015 introducerade Seko Juristförsäkring som kollektiv medlemsförmån. Juristförsäkringen täcker de viktigaste rättsområdena inom privatjuridik och ger Seko's medlemmar juristhjälp i vardagen. Använd den till allt från rådgivning eller domstolstvister. En egen jurist kostar dig 30 kronor i månaden och läggs på din medlemsavgift i Seko.

Afa-försäkringarna

Försäkringarna ger ersättning vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet.Idag omfattas nästan 90 procent av alla som jobbar i Sverige, 4,8 miljoner människor, av minst en av våra försäk­ringar.